2017 m. kovo 23 d., ketvirtadienis

Patalines blakes

Dar prieš kelis dešimtmečius patalinės blakės išsivysčiusiose šalyse buvo retas atvejis, tačiau kiekvienais metais ši problema auga – viešbučiuose blakių . Plokšti, rūdžių spalvos, apie mm ilgio ropojantys ir geliantys parazitai – tai vienas dažniausiai Lietuvoje sutinkamų kenkėjų – patalinė blakė. Kitiems cheminiams preparatams blakės ilgainiui pasidarė atsparios. Plokščios ir ne didesnės už obuolio sėklą patalinės blakės geba pasislėpti bet kur: . Blakės gali atkeliauti su žmogaus daiktais ar rankinėje, kelionės. Jei namuose buvo pastebėtos patalinės blakės , reikia nedelsiant imtis . Naikinant blakes, svarbu dezinfekuoti visą namą, kad būtų sunaikinti ne tik patys.


Patalines blakes

Dvi blakių rūšys kenkia žmonėms – tai patalinė blakė (Cimex lectularius) ir . Jums nebūtina užsisakyti brangiai kainuojančių dezinfekavimo paslaugų. Yra galimybių ir patiems blakes. Pagrindiniai patalinių blakių požymiai – smulkūs įkandimai ant kaklo, rankų, plaštakų, kojų ir niežulys, nedidelės kraujo arba blakių išmatų dėmelės ant . Praėjusių metų „herojus“ – patalinė blakė , skelbiama pranešime spaudai.


Dieną blakės slepiasi nedideliuose baldų ar sienų tarpuose, įtrūkimuose. Suaugusios patalinės blakės yra mm ilgio. Nesimaitinusios jos būna plokščios, ovalo formos ir šviesiai rudos, o pasimaitinusios suapvalėja, . Ar jus uodai puola labiau nei jūsų draugą? Pasirodo, tai lemia žmogaus kraujo grupė.


Tyrimai parodė, kad nulinę kraujo grupę turinčius žmones uodai . Biologai skambina pavojaus varpais – lietuvius puola patalinės blakės , ir tai jau tampa problema. Jos greitai plinta, jas sunku išnaikinti. Patalinė blakė – mažas žmonių ir naminių gyvūnų krauju mintantis vabzdys, gyvenantis mūsų namuose – dažniausiai balduose ir lovoje. Nors dėl nešvaros patalinių blakių neužsiveisia, pastebėti ir išnaikinti šiuos parazitus bus lengviau, jei reguliariai siurbsite patalpas ir jos nebus užgriozdintos.


Perspėjimai keliautojams: vasarą itin aktyvios patalinės blakės. Vasara – neabejotinai atostogų ir kelionių metas, tačiau poilsį gali . Patalinių blakių gaudyklė feromonų pagrindu, naudojama blakių naikinimui lovose prie čiužinio ir kaip kontrolės priemonė kelionės metu lagaminuose. Gal kas susidūrėte su šia problema ir sėkmingai ją . Kaip papuošti Kalėdinį stalą originaliai?


Patalines blakes

Gyva kalėdinė kompozicija su sukulentais – gėlės, kurios kaupia drėgmę – padės pasipuošti stalą kitaip. Blakės arba jei visai jau moksliškai tai patalinės blakės - smulkūs nepavojingi padarėliai, vabaliukai tokie mažučiai rudi ir paplokšti, katrie . Patalynės blakių kūnas yra suplotos formos, pilkai rausvo atspalvio. Jų apsauginė chitininė danga yra nuo purvinai gelsvos iki tamsiai rudos . Pasiūlymas dėl Europos Parlamento rezoliucijos dėl patalinių blakių problemos.


Tai – suplotos formos, pilkai rausvo atspalvio parazitai, kurių ilgis įprastai siekia 3-5 . Deja, dažnai su atsiųstomis gėrybėmis atkeliauja ir kraujasiurbės blakės. Lietuvoje yra žinoma apie 3blakių rūšių, bet visa laimė, kad tik rūšis, patalinė. Klastingoji patalinė blakė keliauja „zuikiu“. Prieš penkiolika metų JAV tik proc.


Patalinės blakės , pastaruoju metu vis dažniau gąsdinančios keliautojus – globalizacijos problema. Parazitinių blakių šeimai priklauso apie 100 . Blakės yra vabzdžių grupė, turinti daugybę porūšių. Lietuvoje dažniausiai sutinkama patalinė blakė – tai 4-mm dydžio rusvos spalvos vabzdys.


Jei viešbučio kambaryje yra . Gilėjanti problema – blakės. Patalynių blakių naikinimo paslauga, tai greitas ir efektyvus blakių naikinimas gyvenamuose patalpose per vieną valandą patalpoms iki 1kv.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai