2014 m. liepos 16 d., trečiadienis

Etatinis apmokejimas

Etatinis apmokejimas

Siekiant palankesnių mokytojų darbo apmokėjimo sąlygų, nuo rugsėjo įvedama etatinio apmokėjimo už darbą tvarka. Atlyginimai mokytojams būtų skaičiuojami . KUO NAUJASIS ETATINIS DARBO UŽMOKESČIO SISTEMOS MODELIS SKIRSIS NUO. Mokytojų etatinis darbo užmokesčio modelis dviem etapais buvo pradėtas įvesti. Navickas kritikavo ir patobulintą etatinio mokytojų apmokėjimo sistemą.


SUKURIAMOS PRIELAIDOS ETATINIO DARBO APMOKĖJIMO SISTEMAI . Vyrauja masinė nuomonė, kad etatinis darbo apmokėjimas yra blogis, ir kiekvienas mokytojas dėl sumažėjusio atlyginimo linkęs kaltinti būtent naująją sistemą. Algirdas Monkevičius pasirašė teisės aktus dėl etatinio mokytojų apmokėjimo modelio pakeitimų. Pedagogai kaltina ministeriją, kad etatiniam . Daliai šalies mokytojų daugiau nei mėnesį tęsiant streiką šalies vadovės pataisomis supaprastintas mokytojo etatinio apmokėjimo modelis ir . Seimo Švietimo ir mokslo komitetas (ŠMK) pirmadienį rengia klausymus dėl pedagogų etatinio apmokėjimo modelio. Nesinorėtų, kad tai tarp mokytojų bei administracijos įveltų debatavimus ir atimtų laiką . Seimas penktadienį Seimo nariui balsavus už, vienam buvus prieš ir trims susilaikius patvirtino mokytojų etatinį apmokėjimo modelį, . Paskutiniu metu kyla daug diskusijų dėl etatinio pedagogų apmokėjimo.


Etatų paskirstymas ne vienam mokyklos vadovui sukėlė tikrą galvos skausmą, todėl jie vieningai sutaria – nauja etatinio apmokėjimo sistema . Rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis (dešinėje) ir vicemeras Bernardinas Petras Vainius pristatė visuomenei etatinio apmokėjimo. Pastarosios pačios nusistato savo darbo apmokėjimo tvarką, nustato etatinio darbo apmokėjimo principus ir krūvio sandaros kriterijus. Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva Seimui ypatingos skubos tvarka pateiktos įstatymų pataisos, kurios palengvintų pedagogų etatinio apmokėjimo.


Etatinis apmokejimas

Nuo šių metų rugsėjo šalies mokyklose įvestas etatinis mokytojų apmokėjimo modelis, keitėsi mokyklų finansavimo tvarka. Seimas priėmė Prezidentės pateiktas pataisas dėl mokytojų etatinio apmokėjimo (0). Parengtas mokytojų etatinio darbo apmokėjimo modelio projektas, pavadinimu MEDUS (mokytojų etatinio darbo užmokesčio sistema). Jovaišos, vieno iš etatinio apmokėjimo sistemos kūrėjų, teigimu, esminė šios sistemos idėja pirmiausia buvo ta, kad modelis . Tikėkimės, kad tarp daugybės kitų numatomų švietimo reformų, atakuojančių mus pastaruoju metu, ši etatinio darbo apmokėjimo reforma . Baigtas beveik tris mėnesius trukęs etatinio mokytojų darbo apmokėjimo modelio principų derinimo procesas.


Nuo rugsėjo pirmos - etatinis mokytojų apmokėjimas. Nuo ateinančių mokslo metų atlyginimai mokytojams bus pradėti skaičiuoti, kaip ir . Lietuvos švietimo ir mokslo . Seimui pateiktos Prezidentės pataisos dėl pedagogų etatinio apmokėjimo. Ketvirtadienis, gruodžio d. Mokslo metų pradžia – čia pat. Seimas pritaikęs ypatingos skubos tvarką priėmė prezidentės Dalios Grybauskaitės pateiktas pataisas dėl. Prieš tai apie etatinio apmokėjimo už mokytojų darbą modelio taikymą ministrė kalbėjosi su Plungės rajono savivaldybės meru Audriumi . Reikia tuos pinigus rasti, ir tai nėra paprasta“, – ketvirtadienį Kaune susitikusi su . Mokyklų, kurios yra išbandžiusios eksperimentinę mokytojų darbo apmokėjimo tvarką, turinčią etatinio modelio užuomazgų, patirtis patvirtina: . Etatinis mokytojų apmokėjimas kainuos ir daug kainuos.


Tiesa, ne visi etatinio apmokėjimo laukia. Andriaus Navicko vadovaujama pedagogų profsąjunga (LSDPS) gegužę rengė įspėjamąjį streiką .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai