2018 m. rugpjūčio 1 d., trečiadienis

Pavardes is vietovardziu

Pavardes is vietovardziu

Kelis žmones, kurių pavardės tokios pat, kaip ir jų gyvenamoji vieta, surado ir pašnekino „Santarvė“. GARSĖJO STUMBRŲ GIMINE Mažeikių rajono Stumbrų . PAVARDŽIŲ IR VIETOVARDŽIŲ RODYKLĖ. Siaubas 31011 125. Kur plačiau aptarti užsienietiškų vardų, pavardžių , vietovardžių vartojimo principai?


Labai intriguojanti „Gryno“ publikacija „Lietuvos miestų pavadinimų kilmė – tik upės ir pavardės ? Daugelyje vakarų Europos šalių gana populiarios pavardės kilusios iš vietovardžių ” (125). Vietovardinės pavardės. Pavyzdžiui, Vokietijoje dar ir dabar yra.


Lietuvos vietovardžių geoinformacinė duomenų bazė papildyta naujais. Išretinti tie vietovardžiai ir pavardės , kurių iki šiol nebuvo lietuviškų tradicinių vietovardžių ir pavardžių sąrašuose. Dabartinis Astravo rajonas yra į . Daugybė vietovardžių žadina vaizduotę ar netgi sukelia šypseną. Standartinė kalba ir tarmės. Kalba kaip visuomeninis kultūrinis reiškinys . Monika vardas yra vedinys iš graikų kalbos žodžio „monos“, kuris išvertus į lietuvių kalbą reiškia “vieniša”.


Pavardes is vietovardziu

Pagal kitą vardo aiškinimą, Monikos . Kad nekiltų abejonių dėl asmens tapatybės, patartina greta sugramatintos vardo ir (ar) pavardės formos skliaustuose nurodyti asmens tapatybės dokumentuose . Daugelis vietovardžių yra senesni už visus rašytinius dokumentus. Patys su- batėnai šitą kirčio skirtumą išlaiko, tuo būdu atskirdami pavardę nuo vietovardžio. Daugelis šių vietovardžių buvo pavadinti pagal upės ar ežero vardą. Semeliškių miestelio ir jo apylinkių vietovardžių iškalbingumas. Visos pavardės ir vietovardžiai pateikiami abėcėlės tvarka.


O žmonių vardai ir pavardės – didi kalbos puošmena, etnine savastis, tautų. Okupantai visuomet pradeda nuo vietovardžių ir asmenvardžių pakeitimų. Pavardės turi dažnumo nuorodą, t. Latvių kalbos tikrinių vardų – vietovardžių ir asmenvardžių – per- teikimu domimasi. Teko nupūsti storą juos užklojusių dulkių sluoksnį ir atlietuvinti. Pirmiausia neaišku ar visos šios pavardės etimologiškai yra susijusios.


Pristatykite jums įdomiausių pavardžių kilmę ir reikšmę, argumentuokite savo. Kitų kalbų asmenvardžių ir vietovardžių vartojimo lietuvių kalboje principai ir pagrindinės adaptavimo bei . Lietuvių pavardės yra natūralios asmenvardžių raidos rezultatas. Registruojantis būtina nurodyti mokinio vardą, pavardę , klasę, mokyklos pavadinimą ir. Nelietuviški vietovardžiai ir asmenvardžiai, kurie originalo kalba rašomi. Tačiau manoma, kad vietovardžio Pociūnai kilmė yra asmenvardinė iš pavardės Pociūnas, Pocis, Pacas.


Kas ir kaip tarpukariu organizavo ir rinko (surašė) Lietuvos žemės vardyną ( žemėvardžius), sykiu vietovardžių ir pavardžių bylas? Kaip klasifikuojami toponimai . Data, iki kurios vartotas vietovardis , jeigu žinoma, kad jis yra pasikeitęs, Null. Manoma, kad iš visų baltų genčių vietovardžius su tokia priesaga turėjo tik lietuviai. Obelių ir Breslaujos: kuo arčiau Lietuva, tuo daugiau šių vietovardžių.


Pavardes is vietovardziu

Krašto vietovardžius ir medžiagą apie juos kaupia ir Kėdainių rajono. Aklio ir Puodo, Puodino pavardės , Puodakelio ir Puodžio pravardės. Taigi lietuvių kalba Lietuvoje yra konstitucinė vertybė, o civilinės būklės aktų įrašai įrašomi lietuvių kalba, t. Nepriklausomos Lietuvos metais vietovardžių lietuvinimo vajus. Sibiro tremtinio, politinio kalinio, kunigo pavarde , .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai