2018 m. rugpjūčio 1 d., trečiadienis

Dk 37 straipsnis

Papildomos darbo sutarties sąlygos – darbo sutarties šalių susitarimu nustatomos darbo sąlygos, kurios sukonkretina darbo teisės normas arba įtvirtina joms . NDNT išvadoje jokių apribojimų darbo. Naujasis Darbo kodeksas numato galimybę susitarti ir dėl papildomų darbo sutarties sąlygų , pavyzdžiui, dėl darbuotojo mokymo išlaidų . Galimybė susitarti dėl papildomų darbo sąlygų numatyta darbo kodekso str. Papildomų darbo sutarties sąlygų neprivaloma sulygti darbo sutartyje, tačiau jeigu šias sąlygas įtraukiame į darbo sutartį – jos tampa .

Situacija su papildomu darbu, kai dėl papildomo darbo susitariama su tuo pačiu. Dėl susitarimo dėl papildomo darbo ir darbo sutarties sąlygų sutapimo . Darbo sutarties turinys yra jos šalių sulygtos sutarties sąlygos ,. Reikalavimus darbo sutarčiai įtvirtina Lietuvos Respublikos darbo kodeksas ( toliau – Darbo kodeksas). Susitarimas dėl papildomo darbo ir apmokėjimo už jį yra būtinosios darbo sutarties sąlygos (DK straipsnis).


Būtinųjų darbo sąlygų esmė yra . Susitarimą dėl papildomo darbo viena darbo sutarties šalis gali nutraukti, įspėjus. Specialią šios papildomos darbo sutarties sąlygos keitimo tvarką - įspėjus raštu kitą darbo sutarties .

Parengta pagal Pavyzdinę darbo sutarties formą, patvirtintą Socialinės apsaugos ir. Nustatomos šios papildomos darbo sutarties sąlygos : . Kiekvienos darbo sutarties sąlygos yra skirstomos į būtinąsias, darbo apmokėjimo sąlygas ir papildomas sąlygas. Pagal Lietuvos Respublikos darbo kodekso . Pranešimas apie darbo sutarties sąlygas. Darbuotojas priimamas dirbti šiomis būtinosiomis darbo sutarties sąlygomis: 1. Kaip viena iš darbo sutarties būtinųjų sąlygų gali būti darbo sutarties terminas.


DK nekonkretizuoja, ar sąlyga dėl papildomo darbo turi būti aptarta toje pačioje . BŪTINOSIOS DARBO SUTARTIES SĄLYGOS 5. PAPILDOMOS DARBO SUTARTIES SĄLYGOS 6. GARANTIJOS PRIIMANT Į DARBĄ IR APRIBOJIMAI. Kaip papildomos darbo sutarties sąlygos Darbo kodekse naujai . Jeigu anksčiau buvote sudarę sutartį dėl papildomo darbo , jos nutraukti. Jeigu yra papildomų sąlygų , jos gali būti aprašytos sutarties priede.


Tačiau jei šalys darbo sutartyje numatė papildomas sąlygas , kurios neprieštarauja įstatymams, tai šios sąlygos yra privalomos abiem darbo. Prie būtinųjų darbo sutarties sąlygų , greta darbovietės .

Tada pačios papildomos sutarties tekstas, kuriame yra nauja darbo sutarties sąlyga arba jos papildymai. Jame taip pat pažymima, nuo kurios . Vykdant susitarimus dėl papildomo darbo , negali būti pažeisti DK ar kitų. Pakeisti būtinąsias darbo sutarties sąlygas , papildomas darbo. Darbuotojo iniciatyva norint keisti darbo sutarties sąlygas, darbuotojui nesuteikiama. A Kiekvienoje darbo sutartyje turi būti numatyta.


B Kita būtina darbo sutarties sąlyga - tai darbo funkcijos. D Viena iš papildomų darbo sutarties sąlygų. Sudarant darbo sutartį su vadovu, papildomai buvo įtrauktos kitos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai