2018 m. birželio 21 d., ketvirtadienis

Tujos brabant karpymas

Geromis sąlygomis kasmet gali . Parduodamos tujos brabant. Lengviausia prižiūrėti iki m aukščio siekiančias gyvatvores, tačiau galima auginti ir aukštas. Karpyti reikėtų pradėti iškart . Vertinama tanki, tvarkinga (ir be karpymo ), ryški geltona laja. Brabant tujų sodinukai auginami vazonėliuose. Pasodinus šias tujas reikės karpyti , formuoti šonus ir viršūnes . Smaragdinės tujos , kaip ir daugelis sodinukų - kuo mažesni, tuo pigesni.


Tujos brabant karpymas

Bet tada reikia laukti, kol užaugs. Pakenčia genėjimą, žiemos šalčius, vėjus ir nereikalauja ypatingos . Didelis augalų pasirinkimas. Rutulinės formos - Danica. Karpomos - Vakarinės tujos BRABANT - sodinimo atstumas tarp augalų 40cm. Puikiai tinka sodinti gyvatvorėms (nereikalauja karpymo ) ir pavieniui.


Daugelis renkasi smaragdines tujas , kurios nemezga mažų kankorėžių ir neturi specifinio tujų kvapo. Sodinti galite rinktis nuo metro aukščio . Tačiau priėjus arčiau paaiškėtų, kad ji tiesiog apsipylė rudais . Tujas gyvatvorei galima rinktis pagal poreikį, grožį ir kišenę. Jos pradedamos karpyti antraisiais metais“, – pataria R. Tuja vakarinė BRABANT - greičiausiai auganti tujų veislė.


Augintoja Rasa Laurinavičienė teigia, kad tujos tinka šiuolaikiškam. Tačiau reikia nepamiršti tujų laiku karpyti , kad vaizdas būtų toks, kokio norite. Suformuoja kolonišką lają(nebūtina karpyti ). Auga saulėtoje vietoje ir pusiau pavėsyje. Tinka sodinti kaip greitai augančias . Jei norite, kad tuja nepageltonuotų ar nepajuoduotų, ja reikia tinkamai pasirūpinti. Būna taip, kad tuja praranda savo spalvą ir vešlumą po . Geneti tujas reikia pavasari,tik ne vasara,dar galima ir rudeni,tik vel gi.


Vietinė paprastoji eglė puikiai pakenčia karpymą ir dalinį pavėsį, bet. Užauga iki 5-m aukščio, ši veislė nelinkusi ruduoti iš vidaus. Spalva - nuo šviesiai žalios . Tujos grunte ir vazonuose. Tuja didžioji (Thuja plicata) Whipcord. Lėtai auganti, rutuliška forma.


Tujos brabant karpymas

Greičiausiai auganti tuja. Neprižiūrimos gyvatvorės greitai išretėja, senesnių veislių tujos linkę prarasti joms būdingą formą. Reguliariai karpant galima išlaikyti minkštumo įspūdį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai