2017 m. gruodžio 5 d., antradienis

Būsto parama jaunoms šeimoms

Jauna šeima, kurioje abu sutuoktiniai arba vienas vaiką auginantis tėvas ar mama yra ne vyresni kaip metų, gali pretenduoti į valstybės paramą būsto kredito . Kaip gauti paramą jaunoms šeimoms būsto įsigijimui? Kokią paramą galima gauti perkant būstą regionuose? Informacija dėl finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms.


Dėl patikslintų vietovių, kurios nepriskiriamos regionui.

SADM- parama - jaunoms -seimoms_web_03d. Būsto kredito suma, pagal kurią apskaičiuojama jaunai šeimai suteikiama . Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymo Nr. Valstybės parama jaunoms šeimoms pirmam būstui regionuose pirkti sulaukia vis daugiau kritikos. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) pirmadienį pasidžiaugė, kad pernai rugsėjį startavusi programa, skirta padėti jaunoms.


Varganomis sąlygomis regione gyvenančioms jaunoms šeimoms siūlo skirti paramą būstui. Namas, kuriame gyveno žuvusioji.

Kuo ypatingi valstybės iš dalies kompensuojami būsto kreditai? Finansinė paskata pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms. Prašymo dėl teisės į paramą būstui įsigyti patvirtinimo (BP-1) forma).


Jaunoms šeimoms , auginančioms vieną ar daugiau vaikų (įvaikių), ir šeimoms , kuriose. Viena iš trijų idėjų Lietuvai yra valstybės parama jaunoms šeimoms , ketinančioms įsigyti pirmą būstą. Vyriausybė siūlosi šią paramą suteikti, tačiau planuoja ją . Seimas nusprendė teikti paramą jaunoms šeimoms įsigyti pirmąjį būstą regionuose. Už tai balsavo 1Seimo nariai, - prieš, o susilaikė.


Praėjusią savaitę Seimas pritarė siūlymui suteikti galimybę jaunoms šeimoms gauti didesnę paramą pirmajam būstui įsigyti. Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI) . Taip pat siūlome pasidomėti parama jaunoms šeimoms įsigyti regionuose, kur irgi . Seimas jau leido nuo šių metų liepos paramą jaunoms šeimoms pirmajam būstui regionuose teikti ir savivaldybėms bei verslui, o valstybės, . DELFI - Jau prieš metus rašiau, kad valstybės parama jaunoms šeimoms įsigyjant būstą yra geras žingsnis, tačiau nepakankamas, kad būtų . Viena jų – padėti jaunoms šeimoms įsigyti būstą. Gyvenimo pamatus klojantis jaunimas susidomėjo šiuo paramos būdu, tačiau idėjos .

Pirmąjį būstą perkančios jaunos šeimos sulauks savivaldybės paramos Utenos. Jau nuo liepos dienos – parama pirmajam būstui dar didesnė. Dabar vaikų neturinčioms jaunoms šeimoms , iki metų, numatyta proc. INFORMACIJA JAUNOMS ŠEIMOMS , PAGEIDAUJANČIOMS PASINAUDOTI.


ASMENŲ IR ŠEIMŲ, TURINČIŲ TEISĘ Į PARAMĄ BŪSTUI IŠSINUOMOTI, . Teisės į paramą būstui įsigyti patvirtinimas. Teisę į paramą būstui įsigyti turi asmenys ir šeimos, kurie atitinka visus nurodytus. Seimas po svarstymo bendru sutarimu pritarė siūlymui suteikti galimybę jaunoms šeimoms gauti didesnę paramą pirmam būstui įsigyti. Norima dar palengvinti būsto pirkimą jaunoms šeimoms. Tačiau tam pritaria ne visi ir teigia, kad tai regionų neišgelbės, o garsi ekonomistė Rūta Vainienė kerta tiesiai: „Naujoji parama būstui kaip . Dėl finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms.


Parama – tik pirmajam būstui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai