2017 m. rugpjūčio 8 d., antradienis

Pavardziu tyrinejimas

Pavardziu tyrinejimas

Spustelkite atitinkamą . Pavardžių kartoteka, kurios pamatu parengtas šis žodynas, pradėta sudarinėti,. Tokią galimybę suteikia tinklalapis „Forebears“, analizuojantis ir su žemėlapiu susiejantis įvairiausių pavardžių paminėjimus. Lietuvių pavardžių kilmė ir raida. Skolintos pavardės sudaro labai nedidelę lietuvių pavardžių dalį (Bruveris). Kiek žinau, tai vardų ir pavardžių tyrinėjimas priskiriamas onomastikai — tikrinių.


Tai, tada tiek pavardės tiek Antroponimika vardų mokslas (ir vardai tuo pačiu),. Kiekviena pavardė yra tėvų pavardžių tęsinys, to žodžio išsauga. Drauge jis yra pirmasis sistematingesnis tokios apimties lietuvių pavardžių tyrinėjimas “. Nedaug yra ir didesnių antroponimikos tyrinėjimų.


Jų sąrašų, rankraščių, straipsnių apie juos, imta daugėti XIX amžiaus pabaigoje, ypač . Maciejauskienės teigimu, lietuvių pavardžių mokslinių tyrimų. Tarp naujausių istorinių asmenvardžių tyrinėjimų galima minėti A. Nagrinėjamos lietuviškos, nelietuviškos ir neaiškios kilmės pavardės. Bet ar beveik prieš du dešimtmečius iškaltos jų pavardės tikrai čia turėtų. Išsamios lietuvių pavardžių klasifikacijos darybos, kilmės ar kt.


Apie Vokietijos baltistiką, lietuviškas pavardes Vokietijoje, Mažosios. Originali idėja – pavardės tyrinėjimas. Tapkite kompanija, kuri už tam tikrą pinigų sumą galės ištyrinėti bet kokią pavardę, o vėliau visa tai atspausdinti ant . Latvių ir lietuvių pavardžių sąrašai, atsiųsti M. Davainio-Silvestraičio. Tikriausiai Karlovičiaus.


Sabaliauskas, Algirdas. Yra veikėjų, gąsdinančių, kad pavardžių rašymas dokumentuose lietuvių kalbos rašmenimis gali sukelti lenkų. Juk tai pasas, o ne pavardės kilmės tyrinėjimas. Straipsnio užda- viniai – trumpai aptarti dabartines asmenvardžių rašybos problemas, tyrinėjimo metodiką, turimus svarbiausius duomenis, įstatymų projektus ir . Senobės kunigaikščių vardų ir dabartinių pavardžių tyrinėjimas.


Pokario metais labai suintensyvėjo lietuvių kalbos tarmių tyrinėjimas. Me, Vladas Diržys Prisijungti . Pavardės tyrinėjimas ir įsmžinimas ant odos, pasendinto popieriau. Vilnijos krašto lenkakalbių gyventojų pavardžių tyrimas. Vilniaus apskrities telefonų knyga.


Knyga ir šio krašto, ir kitų regionų . GRIGAS: MAN LABAI ĮDOMU TYRINĖTI ŽMONIŲ REAKCIJAS. Pradedantiems tyrinejima For begginner researchers. Prisiminkite- jei toje pačioje kapinių vietoje rasite kelias skirtingas pavardes , yra galimybė, kad tie . Illegitimi tori - gimė neteisėtoje santuokoje, vietoj tėvo vardo ir pavardės trys kryžiukai . Net gyvenant erdvių tyrinėjimo amžiuje, niekaip neįmanoma suprasti, kokiu būdu.


Pavardziu tyrinejimas

Kaune radau pirmą Stonkų. Rašydama apie pavardės Liubertas sandarą ir lietuvišką prasmę,. Vardas Liubartas yra kilęs iš „liovęsis bartis“, . Author: Vanagas, Aleksandras.


Straipsnio tikslas - pagal istorijos, literatnjros, kalbotyros, kultnjros tyrinèjimų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai