2018 m. kovo 23 d., penktadienis

Kirtis lt

Kirtis lt

Kopijuoti ir platinti be autorių sutikimo draudžiama, Vytauto Didžiojo universitetas. Tardami žodį vieną skiemenį pabrėžiame labiau nei kitus (jį ištariame stipriau, energingiau, bet nebūtinai ilgesnį už kitus skiemenis). Kirtis – vieno kurio nors skiemens išryškinimas tariant žodį. Dalyje kalbų kirtis yra fiksuotas, pavyzdžiui, suomių, latvių, vengrų kalbose – pirmame skiemenyje, . Lietuvių kalbos kirtis yra toninis, kirčiuotą skiemenį išskiriantis ne tik balso. Kirtis lietuvių kalboje yra visiškai laisvas: priešingai negu tokiose kalbose kaip.


Kirčiavimas lietuvių kalbos . LT : Kirtis - tai programa, kirčiuojanti lietuvišką tekstą. Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently asked questions about HTML5 . Mokomoji tarties ir kirčiavimo programa (VDU), žr. Antrieji variantai, kurių kirtis kilnojamas iš galinio skiemens į pradinį, yra tradiciniai, paveldėti iš senovės, o pirmieji, . Griežtai draudžiama Etaplius.


Kirtis vertimas iš lietuvių į anglų kalbą su kirčiavimu ir tarimu profesionaliame lietuvių-anglų kalbų žodyne internete. Electronic Trade BIGBOX. LT Adresas: Savanorių pr. SODRA duomenimis, įmonėje Karių sportinio pokerio klubas KIRTIS dirba darbuotojo (apdraustojo).


Kirtis lt

Panevėžio daugiabučių namų bendrijos jau seniai stokoja tarpusavio vienybės: nebevyksta tokių susivienijimų diskusijos, susibūrimai, seniai . Vyksta kariuomenės pratybos “Šešėlio kirtis ”. Dėl iškilusių klausimų prašome susisiekti el. Prieš valandų - Antradienį iš Seimo posėdžio išskrido svarbi žinutė: šalyje įsigalios automobilių registracijos mokestis. Ką tai gali reikšti vairuotojams, senam . Dainavos“ gerbėjų kirtis LFF: futbolas – žiūrovams, o ne marionetėms. Dzūkų Tankų“ įrašą feisbuke.


Kristian Smeds ( Suomija) VilniusPagal Antono Čechovo pjesę „Vyšnių sodas“ Režisieriu LT. Iš kokio metalo gaminamas lemputės „siūlelis? Koks buvo madam Pompadur tikras vardas?


Viduramžių chemikas, kuris savo laboratorijoje darydavo . Valdžios kirtis bankams patuštintų paprastų žmonių pinigines. Karo kirtis publikuoti DELFI. Foto, video reportažai, komentarai, specialistų apžvalgos. Priešpaskutinio skiemens taisyklė.


Priegaidžių ir kirčio vietos kaita. Trumpųjų skiemenų kirčiavimas. Naujas studentų projektas „ Kirtis “ – laikraštis ir internetinis portalas akademinei bendruomenei, siekiančiai aukštojo mokslo pokyčių. Anot projekto iniciatorių . Santrauka: Lietuvos mados pasaulio lyderis Juozas Statkevičius, pirmasis iš Baltijos šalių dizainerių parodęs savo aukštosios mados kolekciją Paryžiuje ir . Huawei Mate Pro“ išmaniųjų telefonų.


Vilija Matačiūnaitė ir „Vario kirtis “ mini pirmąjį gimtadienį. Atšilę orai mums padovanojo dar vieną puikią „dovanėlę“ – antplūdį uodų, kurie tik ir taikosi įgelti. Jeigu ruošiatės į gamtą, mišką ir norite pasimėgauti tyru oru, . Lietuvos parolimpinis komitetas (LPOK) prašo valstybės institucijų pagalbos dėl trenerių, dirbančių su negalią turinčiais sportininkais, diskriminavimo.


Savaitės apžvalga: „Neptūno“ kirtis „Žalgiriui“ bei sirgalių atsiprašęs Š. LT pateikia įdomiausių praėjusios savaitės įvykių apžvalgą. Kauno savivaldybės kirtis teisybės ieškojusiems kauniečiams: gresia finansiniai nuostoliai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai