2017 m. sausio 22 d., sekmadienis

Pavardes urbonas kilme

Pavardes urbonas kilme

Urbonas – lietuviška vyriškos giminės pavardė. Lietuvių kalbos instituto kūrinys. Naudojimąsi žodynu reglamentuoja šios taisyklės.


Urbonienė (ištekėjusi moteris) ir Urbonaitė . Joje sužinome, kad lietuviškos kilmės pavardės , kilusios iš lietuviškų ar baltiškų žodžių, sudaro. Piliečių vardų svetainė VARDAI. Vardo ir pavardės suteikimas vaikui. Pateikiamos visų pavardžių reikšmės ir kilmė , bei garsūs žmonės turintys tokias pavardes. Tačiau, ar Kaltanėnų parapijoje ji yra atvežtinė, ar vietinės kilmės , neaišku, nes apylinkėse dažnos.


Tai pavardės (asmenys), kurias skelbia svetainės lankytojai ir ieško. Straipsnyje bandysime panagrin÷ti kai kuriuos bendrus pavardžių sudarymo bruožus. Rašto darbas - Studijos.


Nelietuviškos kilmės pavardės kilusios iš krikščioniškų vardų ( hebrajiškos, graikiškos, lotyniškos kilmės ). Plačiau ir specialiau liet. Atskirais atvejais vartojamos dvigubos pavardės , pvz. Baltrušaitis – pavardės kilmė siejama su Baltraus vardu, kuris yra vardo.


Kojalavičių kilmę jėzuitų šaltiniuose skurdumas lėmė, kad XX a. Paviešintos visos valstybei neprisipažinusių KGB agentų pavardės. Jeigu ne lietuvių kalbos taisyklės, jo vardą ir pavardę turėtume rašyti. Tačiau ne Martynu, o Martinu jis tapo visiškai atsitiktinai – tiesiog taip jau nusprendė jo tėveliai: lenkų kilmės tėtis ir lietuvė mama.


Pavardes urbonas kilme

Saugodami artimuosius nuo represijų, slėpė savo pavardes partizanai, vengė. Po pavardės , vardo ir slapyvardžio pateikiama kovotojo kilmės vieta, gyvenimo. Griešiuose pas Vosylienę. Nagrinėjamos lietuviškos, nelietuviškos ir neaiškios kilmės pavardės.


Kalbos skyriuje aptariami gyvenamųjų vietų vardai, pavardės , šnektõs ypatumai. Urboną Šiuraičių kaime, Tverų seniū . Pavardės vienos nuo kitų. Kaimui augant naujakurių šeimos pavardė tapo bendriniu gyvenvietės pavadinimu. Bet konkrečiai ar šito Murzos pavardė totoriškos kilmės ? Kurso draugų pavardžių aiškinimas. Tiurkų kilmės rusų pavardes yra surinkęs ir ištyręs.


Stasys Gudavičius, Stasys Va-. Devintoji - Urbonui , Kavaliauskienei. Kai nuvažiuoju į didelį medicinos centrą Varšuvoje ar Londone, tarp kolegų sudėtinga surasti gydytoją, su kuriuo galėčiau pasikalbėti apie . Rūšiuoti pagal: vardą A-Z Z-A pavardę A-Z Z-A. Apie jo kilmę ir gyvenimą nedaug kas žinoma. Bet kuriam žmogui pavardė yra tokia pat svarbi, kaip ir vardas.


Pristatykite kelių jums įdomiausių pavardžių kilmę ir reikšmę, argumentuokite savo pasirinkimą. Parkinsono ligos, epilepsijos, išsėtinės sklerozės, Alzhaimerio ligos, dėl įvairios kilmės polineuropatijos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai