2016 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Jankauskas pavardes kilme

Jankauskas pavardes kilme

Jankauskas – lietuviška vyriškos giminės pavardė. Tačiau mokslo darbų, skirtų pavardžių raidai, kilmei ar darybai aptarti,. Pavardė ne tik nusako kilmę , bet ir turi savo reikšmę, apie tai portalui tv3. Iš jų atsekti pavardės kilmę darosi jau neįmanoma. Užpildytą pavardžių sąrašą prašau atsiųsti el.


Tuo būdu Lietuvoje tėvavardinės kilmės pavardės keitėsi pagal. Ir iš šių buvo daromos pavardės , pvz. Kai kas mūsų pavardes net skirsto (griežtai!) į lietuviškas ir nelietuviškas, skolintas.


Svetimos priesagos –ovič, –evič yra rytų slavų kilmės. Dar toliau gilinantis į jurbarkiečių pavardes , reikia paliesti ir jų kilmę , . Piliečių vardų svetainė VARDAI. Pagal kilmę lietuvių vardai ir pavardės , arba asmenvardžiai, yra labai įvairūs. Visų tautų pavardžių kilmė , raida, atsiradimo priežastys, formavimasis turi daug bendrų. Pavardė Kebeikis greičiausiai rodo giminės pradininko kilmę iš Vyslos.


Jankauskas pavardes kilme

Kaip matyti iš įrašų, tikėtina, jog jų ankstesnė pavardė buvo “Pasaka”. Liciškėnuose kazokų kilmės Jono dukterį Kotryną pakrikštijo Jiezno. Jis yra asmenvardinės kilmės , nuo pavardės Troškūnas, kuriai giminingos žinomos iki. PAVARDŽIŲ IR VIETOVARDŽIŲ RODYKLĖ. Janulis Mykolas-Tautvilas 105.


Prieš akis - šešios pavardės , kurių kilmė ne bet kokia kita, o lietuviška. Tai mūsų protėvių laikus menančios senos moteriškosios lyties pavardės , kurios, . Ilgas pavardes slaviškomis priesagomis raitantys šalies . Jankevičius, Pumpėnų parapija (dabar – Pasvalio rajonas). Tiurkų kilmės rusų pavardes yra surinkęs. Lietuvos totorių karių asmenvardžių raida iki pavardžių susidarymo. Mūsų tautiškumo šauklys Mindaugas Murza savo totorišką pavardę keičia į. Bet konkrečiai ar šito Murzos pavardė totoriškos kilmės ? Joje 1pavardžių , valstiečių, kurie į karaliaus iždą privalėjo sumokėti 1kapas ir.


Istoriniai šaltiniai byloja, kad šio vietovardžio kilmė sietina su Uogintų-Ogincų asmenvardžiais. Mano mergautinė pavardė Pirtinaitė. Kurso draugų pavardžių aiškinimas. Tada ir vėliau pavardės forma buvo ABARIS, tik Martynas.


Lietuvių pavardžių susidarymas: XVII–XVIII a. Prisiminti šias pavardes ir… nustebti, kad dauguma Marijampolės krašto. Teisėsauga neatskleidžia šio asmens vardo ir pavardės. Kauno klinikų vadovo Juozo Pundziaus turto kilmės.


Ligi šiol buvo laikomasi. Ten jo pavardė buvo iškreip- ta: jis vadinamas ne .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai