2016 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Fazinis laidas

Fazinis laidas

Fazinis kontaktas neša galią perduodančią elektros srovę. Tačiau jei, prietaisui sugedus, fazinis laidas paliečia prietaiso korpusą, maitinimo šaltinis trumpai . Vienas elektros laidas yra fazinis laidininkas, antras laidininkas yra lygus nuliui. Vienfazis dviejų laidų tinklas naudojamas įprastoms namų ūkio reikmėms: . Taip yra dėl to, kad elektronų srautas tokio tipo grandinėje turi fazinį poslinkį, lygų 1laipsnių, ir viename neutraliame kabelyje yra pakankamai.


Fazinis laidas

Svarbu tiksliai nustatyti, kuris laidas yra fazinis (juo teka srovė), kuris yra neutralusis („nulinis) ir kuris - įžeminimo. Namu instaliacijoj nera svarbu kurioj pusej rozetes fazinis laidas Ne Juk jungiant kazka i rozete viena syki gali sakute ikist vienaip, o kita . Fazinis laidas , Fazė (L, angl. live – „gyvasis“) – laidininkas, kuris neša galią. Iš esmės viskas elementaru: į vieną perjungiklį ateina fazinis laidas iš skydelio ( paskirstymo dėžutės), iš kito perjungiklio laidas eina į lemputę. Kai naudojama ši technologija, per fazinį linijos laidą paleidžiama speciali mašina, kuri, judėdama išilgai vielos, tolygiai vėja ant jos woką. Kokia spalva ir kaip nulinės, fazinės ir žemės laidai yra priskirti elektrai.


Kai kurie iš jų girdėjo tokius žodžius kaip „nulis“ ir „ fazinis “ laidas. Pažvelkime į trijų laidų laido , kuris yra naudojamas buitinių elektros tinklų klojimui,. Fazinis jungimas, šiuo atveju, atliekamas naudojant vienijančią magistralę. Laidai ir kabeliai montuojami instaliacinėse zonose.


Tinkuojamoje sienoje laidai tvirtinami prie mūro ir vėliau užtinkuojami. Patikrinamas tik fazinis laidas. Pažymėję laidą, galima identifikuoti gaminį, nustatyti jo. Tokiu atveju vienfazis grandinės fazinis laidas būtinai turi atitikti trifazės grandinės, . Kitas klausimas, ar per jungiklį atjunginėjamas nulis ar fazė?


Vardinė maitinimo įtampa. Jeigu, įjungus įtampą ir indikatoriumi prisilietus prie pasirinkto laido, neoninė lemputė užsidega, reiškia tai – fazinis laidas. Pastarasis jungiamas į paskirstymo dėžutę, o kiti du – į jungiklį.


L - (230V) maitinimo fazinis laidas. ADJ - Išvesties įtampos reguliavimas . Yra rozetės vieta (bute) ir ateina laidai, visi juodi, visi užizoliuoti. Kiek suprantu, tai ten.


Ten kur labiausiai šviečia, bus fazinis laidas. Daug lengviau tai atlikti . Jungiamųjų laidų ilgį parinkti apytiksliai tokį, koks yra atstumas tarp. Naktinio apšvietimo režimo laidas – maitinimo arba skirstomosios išorinio apšvietimo linijos fazinis laidas , neatjungiamas naktį.


Fazinis laidas

Nenuolatinio veikimo avarinio . Laidų, kabelių izoliacijos tipai ir charakteristikos - lentelė. Jei naudojami GPRS perdavimo . Gausis fazinis laidas , darbinis nulinis laidas ir darbinis apsauginis laidas. Prijungti laboratorinio stendo maitinimo laidą prie ~ 2V, Hz maitinimo. Fazės laidą atitinkamai pažymėčiau lipnios juostos gabaliuku ar lipduku. Tinklo fazinis laidas yra rudos (juodos) spalvos (schemose žymimas L), nulinis laidas . Jis yra lizduose kairėje, jungikliuose - iš apačios.


Atsižvelgiant į tokias spalvas ir savybes, lengva nustatyti, kur . Elektros energijos skaitiklis prie tiekėjo elektros tinklo fazinio laido yra. Elektros linijoms gyvenamuosiuose namuose naudojami izoliuoti laidai. Naujieji kabeliai turi turėti tris laidus: fazinį , nulinį ir įžeminimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai